Известие

Collapse
No announcement yet.

Неработещо парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неработещо парно

Изписва ми AIR CONDITIONER IS FAULTY GO TO WORKSCHOP и спира да духа топло. Изгасям двигателя запалвам отново и всичко е ОК до следващият такъв надпис. Специалистите от автоцентър Бургас ми казаха че се натоварва динамото и компютъра изключва климатика като най - голям консуматор. Нещо немога да го асимилирам. Моля да ме посъветвате нещо.

Поздрави
    Дамян
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Здравей,
    и аз съм го имал този проблем оказа се най-елементарното - БУШОН, намира се отпред при чистачките провери и дано да е само това!
    Lancia Dedra 2.0 16V
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

И на мен веднъж ми спря топлото, оказе се един бушон.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега,другия път недей да гасиш принцесата,а натисни ДЯСНАТА врътка на ICS-а
        Мисля че О.К беше.
        Грешката би трябвало да изчезне веднага и да започне да духа топло / студено
        Alfa 166 2,4 jtd
        Alfa 33 1,7-беше на жената
        Toyota Passeo-новата на жената
        Всички четем упътването когато няма смисъл

Comment

Спира да духа топло или спира да духа въобще?
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...IR+CONDITIONER
            .......и за парно и за климатик
            sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Натискам дясната врътка ама от два месеца насам вече спира топлото, а за духането продължава но да духа студено. Утре ще го гледам този бушон ама си мисля че ако е изгорял няма да тръгне след повторното палене така че сигурно е нещо друго но ще видя и бушона. Да питам цялата конзола с радиаторите за купето откъде се вади ... под чистачките или се сваля таблото.

Поздрави

Comment

Имаше разни датчици.. при мен беше блокирала някаква клапа, точно заради датчик и не духаше изобщо топло
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

На мен преди две години ми се случи това,лятото беше.Абе и климата не работеше нещо като хората и след много ходене по разни майстори и то в лицензирани уж сервизи ,се видях с един приятел дето се занимава с климатици като цяло.Думите му бяха - "Измии си радиатора,но преди това с въздух го продухай".Направих го и до днешен тоя надпис не ми се е показал вече ,а климатроника откача и на топло и студено.
                  Алфа...всичко друго е компромис!
                  http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                  Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                  Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Здрасти, колега и аз имах същият пробел, прочети ми темата, колегата по горе я е дал (последният линк). Проблема е в един бушон. Смени него ако тръгне,супер, ако пак неиска, нещата стават по-сложни итрябва да ходиш на сервиз. Мисля че доста Алфи имаха проблем с "таралежите", които естествено трябва да се сменят с нови. Но според мен, смени си бушона и би трябвало да се оправи. Сложи си същият 20А, ако пак изгори, отиди при ел. техник да замери напрежения и т.н. Айде и късмет

Поздрави
                    Under 400bhp makes baby jesus cry.
                    (so my boost leak at the jamsport day must have had him sobbing like rich j williams watching a chick flick)

Comment

аз също съм имал този проблем и беше от бушоните отпред като смених цялата конзола на бушоните се оправи струваше ми 65 лв от автоморга

Comment

Проблемите на Алфите се оказват фабрични, едни и същи се повтарят на всички автомобили от модела - това е мое виждане.
                        Най хубавото е че от всички проблеми описани от потрбителите на раздела се вижда че са еденици проблемите с двигателите. Което е много добре за разлика от други марки автомобили, които възхваляват много хора
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Comment

Днес ги гледах тези бушони. Като застанеш срещу колата до филтъра на климатика които са отляво. Два зелени със скобички отгоре но при мен са 30 амперови и са оригинални италиански така че този вариант отпада. Днес обаче ходих на една автоморга имат една 166 и гледах целият куп с радиаторите и клапите и установих че между двата радиатора и клапата има един бял датчик който предполагам е въпросният датчик който се услушва но лошото е май че се пада на вътрешната част която се сваля под таблото. Така че ще покараме така и ако започне много да ме дразни ще се разваля. Като се замисля обаче проблема ми го прави веднъж месечно така че е поносимо.

Поздрави

Comment

Пак във тази връзка с неработещото парно някой знае ли как се сваля декоративният капак на пасажерският аирбег. Днес свалих аирбега, после развих и трите гайки под таблото но пак не успях да го извадя. Смятам че като го махна ще стигна до заветният датчик. Иначе цяла седмица парното е на МАХ и няма ядове, докога ли?

Поздрави
                            Дамян

Comment

Преди да разглобиш колата да ти кажа че радиатора на парното и този на климатика се свалят от вън!!!!

-----------------
                              Ключови думи: смяна радиатор радиаторче парно климатик снимки
                              Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:55.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X